24 april 2007

"If you don't go, you'll get lazy"

Gaab.. sover stadigvæk ikke fantastisk godt, og vågnede ca. 1 minut før Kelly Clarkson gik igang med "Breakaway" på min mobil. Opdagede et firben på væggen overfor mig, da jeg skulle til at sove, men vi lavede en klar aftale om, at det ikke skulle forstyrre min søvn. Heldigvis holdt det sit løfte!
Min oplevelser i dag startede på ELCT hovedkontoret, hvor jeg skulle være med til morgenbøn - og introduceres for alle de ansatte. Jeg havde fået af vide, at én af de to her fra MEMS kontoret ville tage mig med derhen, men de sagde ikke noget om hvornår. Så jeg stod tidligt op og gjorde mig klar til kl 7:45 - og blev så hentet kl 8:15 af Tasimbora Mbise, men så fik jeg da lige ½ times morgensol.. Vi kom så rimeligt meget for sent, men vi nåede dog lige at være med til den sidste salme (ja, nu har jeg også prøvet at synge på swahili!). Derefter blev jeg bedt om at komme op foran ved alteret (!), og så blev jeg ellers præsenteret for samtlige medarbejdere (på swahili naturligvis) af Dr. Kopwe. Pludselig skiftede han over til engelsk og forklarede, at der var morgenbøn hver morgen, og at det var en pligt at deltage (det var vist bare ikke alle, der var klar over dette...). Han tilføjede så: "If you don't go, you'll get lazy". Han snakkede så lidt videre, indtil det gik op for, at de alle forventede, at jeg nærmest holdt en tale. Hmm.. det blev ikke imponerende langt, det jeg fik sagt! Bagefter hilste jeg på en masse af dem, heriblandt en svensk sygeplejerske som fortalte, at hun er på Nkoaranga Hospital (hvor jeg forhåbentlig skal hen i morgen) et par gange om ugen for at hjælpe lidt til, så hende kommer jeg til at se igen snart!
Herefter blev jeg vist lidt rundt i Arusha. Jeg fik vekslet penge (til en helt særlig kurs, sikkert fordi jeg havde en lokal med), og jeg fik købt et Celtel simkort samt et taletidskort for ca. 29 kr.
Nu er jeg tilbage på MEMS kontoret, og har en fornemmelse af, at jeg bare skal få tiden til at gå til i morgen, hvor jeg skal hen til hospitalet.. men man ved aldrig, hvad der sker.
Har ikke fået taget nogle billeder i dag, men så vil jeg da lige vise lidt fra i aftes i stedet for!

Her (t.v.) er mit første glimt af Mt. Meru - lidt svært at se gennem skyerne, men jeg er sikker på, at jeg nok skal komme til at se mere til det...Det her (t.h.) er så første solnedgang, jeg har oplevet her i Tanzania. Der er så vistnok 180 mere, før jeg skal tilbage til Danmark...

Ingen kommentarer: