23 april 2007

Karibu Tanzania

Så er jeg nået frem - uden problemer.
Stod op kl. 3 søndag morgen d. 22. april, fløj fra København kl 6, fra Amsterdam kl 11 og landede i Kilimanjaro Airport, Tanzania kl 20. Flyveturen var lang
, men uproblematisk - jeg havde heldigvis fået en vinduesplads og nød udsigten over bla. de sneklædte alper, Middelhavet og ørkenlandskaber. Desuden fik vi mad og drikke hele tiden, føltes det som.
Fremme i Tanzania var der ikke megen ventetid på bagage. Alle kufferterne blev bare stillet frem midt på gulvet..
Det første jeg så, var en smilende mand med et skilt, hvor der stod "Mai Frederiksen" på. Hold op, hvor var jeg lettet, da Orgenes Lema og hans kone bød mig velkommen, tog mig og al min bagage med hen til deres bil og
kørte ind mod Arusha!
Der var helt mørkt, så det var begrænset, hvad jeg fik ud af køreturen. Jeg blev kørt hen til MEMS (Mission for Essential Medical Supplies & Services) kontoret, og fik anvist et kollegieværelse (!) i umiddelbar nærhed. Så omkring kl 23 faldt jeg i søvn under myggenettet...
I dag, d. 23. april, startede så med, at jeg fandt frem til kantinen, hvor jeg fik morgenmad; te, brød og spejlæg. Så gik jeg hen til MEMS kontoret, hvor jeg blev introduceret til kontoret, de fire ansatte, projektet osv. Desuden blev jeg præsenteret for et oplæg til deres forventninger til mig. Rart, at de har en plan - og den stemmer fint overens med den kontrakt, jeg har med Farmaceuter uden Grænser.
Jeg har også været nede og se det nationale ELCT kontor og mødt Dr. Kopwe, der er Health Director. Jeg skal dog derind i morgen tidlig kl. 8 for at blive introduceret for dem alle i forbindelse med morgenbønnen. Lige nu sidder jeg så på MEMS kontoret, og har fået min computer på det trådløse netværk; Skønt at være i kontakt med omverdenen (omend det ikke er en helt stabil forbindelse)!
Her er et billede af udsigten fra der, hvor jeg bor lige nu - de første er taget i morges, og det fremgår forhåbentligt, at det stod ned i stænger...


Jeg har også taget billeder af MEMS kontoret;
her ses Tasimbora Mbise, der er Office Manager.
Jeg spiser alle måltider i kollegiets kantine de her dage. I dag har jeg blandt andet fået gryderet med kogte bananer til frokost - spændende!

Ingen kommentarer: