08 oktober 2007

Fødselsdag, d. 29. september - 7. oktober

Lørdag d. 29. september var jeg i Arusha for at købe posevis af bolcher, karameller og kiks og søndag brugte jeg nede hos Mama Eunice og hendes familie. Vi var i dagens anledning klædt i ens "uniformer" - som vi jo fik syet for et par uger siden. Vi startede med at spise morgenmad sammen; brød, te og chapati og bagefter gik vi så i kirken, der er inde på Makumira universitets område, ligesom deres hus er det. Tilbage i huset igen lavede Mama Eunice pastaret til os til frokost. Bagefter var vi så trætte, at vi tog os en middagslur. Så var vi klar til eftermiddagens program, mandazi-bagning. Mandazi er nærmest en slags firkantede klejner, så bagning er vel forkert - det er jo kogning/friturestegning i olie. Mama Eunice er berømt for sine mandazi'er, og hun sælger faktisk af dem til de studerende hver dag. De her skulle bruges til alle hospitalets ansatte mandag, så hun lavede dem ekstra gode ved at putte æg og mælk i. Jeg kiggede på og underholdt, mens Mama Eunice sigtede, blandede, æltede, skar og kogte. Vi var blevet enige om, at 70 var et passende antal.. og selvom hun hverken havde vægt eller målebæger kom det til at passe - hun lavede 75. Det er lidt svært at skrive opskriften ned, men jeg har gjort et ihærdigt forsøg og håber, at kunne lave noget, der bare minder om, når jeg kommer tilbage til Danmark. Søndag aften fik jeg så mit lilla sæt tøj - og det passede heldigvis fint.
Mandag morgen d. 1. oktober stod jeg tidligt op og vimsede rundt og prøvede at fatte, at jeg nu var kommet til den måned, hvor jeg skal rejse hjem til Danmark, og at jeg er blevet et år ældre! Hvor bliver tiden af? Min søde familie havde efterladt et par pakker, da de var her i juli/august - og dem fik jeg så åbnet for. Der var nyt tøj og smykker samt danske flag og servietter til mig. Og så ringede de til mig og sang fødselsdagssang... ligesom vi plejer. Det var rart!
Jeg havde en rigtig hyggelig dag. Mandag er altid frygtelig travl, fordi der er så mange patienter, så jeg var på arbejde fra kl. 8-17:30. Min arbejdsdag starter jo hver dag i kirken, hvor de i dagens anledning havde lavet et tillykke-banner til mig med teksten "Happy Birthday May, God Bless You Forever" og efter gudstjenesten sang de "Happy Birthday". Mia ringede endda også til mig og sang fødselsdagssang fra Kilimanjaro! Midt på dagen holdt jeg så fødselsdag for alle mine kolleger, idet jeg inviterede på mandazi, kiks, slik og sodavand. Så kom hospitalets chauffør med endnu en pakke til mig hjemmefra. Der var en flot tegning og et målebånd på 21 cm fra min søster - med instruks om at klippe 1 cm af hver dag. Desuden var der slik; "skildpadder" og Dumle-slikkepinde - og så lige Tina Dickows sprit-ny CD, som jeg på nuværende tidspunkt allerede har hørt ganske mange gange :-)
Efter arbejde tog jeg så mit nye tøj på og var så ude at spise en god middag på Arusha Coffee Lodge og afsluttede med chokoladekage, sm jeg pyntede med danske flag. Vel hjemme igen endte min fødselsdag med, at jeg gik ud i køkkenet, åbnede køleskabet og tog en flaske Faxe Kondi frem, der var gemt til lejligheden (. Over 5 måneder uden Faxe Kondi er meget lang tid, så det var ren nydelse!!
Tirsdag var så almindelig dag igen for mig, men jo Mias fødselsdag. Jeg sendte venlige tanker hele dagen og blev rigtigt glad, da jeg fik en sms med besked om, at hun havde gjort det; hun havde på sin 22-års fødselsdag ståede på toppen af Mt. Kilimanjaro og set solopgangen. Wauw...
Onsdag eftermiddag kom Mia tilbage igen, og hun så forbavsende frisk ud. Vi brugte aftenen på at udveksle historier om de seneste dage og spise det sidste chokoladekage.
Torsdag var det tid til endnu et farvel. Dr. Joanne, en australsk læge der har boet i Tanzania i 6-7 år, havde besluttet, at det var tid til at vende hjem. Hun inviterede alle på mad i hospitalets kirke, og der blev holdt taler og sunget - og overrakt gaver. Joanne sagde til mig, at jeg bare skulle lade som om, det også var min fest, så jeg, når det om to uger er min tur til at sige farvel, bare kan liste afsted ligeså stille... Fristende tanke, faktisk!
Efter arbejde tog jeg til Arusha for at ordne nogle småting og endte med at spise et nyt sted; Khans Barbeque. Jeg har gået forbi stedet nogle gange om dagen, og der er det umuligt at se, at det om aftenen er et velbesøgt spisested, for der er stedet nemlig et autoværksted. Men maden var ganske lækker og det var rimeligt billigt, så det var en god og anderledes oplevelse.
Lørdag aften fejrede Mia og jeg så hinanden ved at tage på en lidt dyrere restaurant, PePe's, sammen med Ashley. Bagefter tog vi på Masai Camp, der er sådan et kombineret spise-, drikke-, hygge- og dansested. Her mødtes vi med de danske piger fra Usa River børnehjemmet, som også i den grad var i feststemning! Senere tog vi på Colobus, som er et to-delt diskotek. På den ene side blev der spillet hovedsageligt vestligt musik - og jeg dansede lystigt til blandt andet Whigfield (!!) og Safri Duo - og i den anden side af diskoteket blev der spillet Swahili-musik, hvilket kræver nogle helt andre og knap så voldsomme dansetrin.. Vi kom temmeligt sent hjem, men havde på forhånd bestemt os for at slappe af om søndagen, så det gjorde ikke så meget. Jeg blev dog vækket kl. 7:30 og kaldt på arbejde. Kl. 9 måtte jeg dog give op og kravle tilbage i seng. Efter et par timers søvn stod vi (Mia og jeg) op, spiste morgenmad/frokost og tog så afsted til Kigongoni Lodge. Desværre var vejret ikke supergodt, men måske meget heldigt, eftersom vi startede med at ligge iført bikini og snorksove en times tid. Hvis solen havde skinnet fra en skyfri himmel, ville vi nok være temmeligt røde nu. Vi blev der nogle timer og nød udsigten over Mt. Meru og senere solnedgangen. Lige inden vi tog hjem, bestemte vi os for at spise dessert (og så tage hjem og spise aftensmad bagefter), for de havde nemlig en lækker chokolademousse på spisekortet.. ;-)

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej Mai...
Havde besøg af Anne Marie en meget dejlig aften - og hun pralede lidt af dig. Fuldt forståeligt!
Rigtig godt gået - og dine beskrivelser er både velskrevne og inciterende.
Noget tyder på, at du er blevet ramt af pilen, der betyder livslang og øm kærlighed til Afrika. Go tur hjem- k h hanne